tisdag 13 augusti 2013

Frökakor

Mmm, knastriga och mjuksega. Här är ett kakrecept som består av mycket fröer, nötter och gryn. De är nästintill ett fågelsnacks. Men om alla fåglar skulle bli bjudna på dessa underbara kakor skulle jag kanske kunna tänka mig att bli en liten domherre. Receptet kommer ursprungligen från Therésia Erneborgs ”Söta saker”.
Frökakor
ca 25 kakor
Ingredienser:
100 g smör
1 msk honung
½ dl vatten
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl grovhackade hasselnötter
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör så här:
1.      Smält smöret med honung och vatten under omrörning.
2.      Blanda ihop alla torra ingredienser för sig och häll sedan över smörblandningen över dem.
3.      Rör ihop till en deg och forma den till bollar.
4.      Ställ dem glest på en bakpapperklädd plåt och platta till dem försiktigt.
5.      Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, ca 12 minuter.

Regnet faller just nu ner från himlen, men småkakor gaskar upp mig - oavsett väder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar