Mmm,
knastriga och mjuksega. Här är ett kakrecept som består av mycket fröer, nötter
och gryn. De är nästintill ett fågelsnacks. Men om alla fåglar skulle bli
bjudna på dessa underbara kakor skulle jag kanske kunna tänka mig att bli en
liten domherre. Receptet kommer ursprungligen från Therésia Erneborgs ”Söta
saker”.
Frökakor
ca 25 kakor
100
g smör
1
msk honung
½
dl vatten
2
dl havregryn
2
dl vetemjöl
1
dl pumpafrön
1
dl sesamfrön
1
dl grovhackade hasselnötter
2
dl strösocker
2
tsk bakpulver
1
krm salt
Gör så här:
1.
Smält smöret med honung och vatten under
omrörning.
2.
Blanda ihop alla torra ingredienser
för sig och häll sedan över smörblandningen över dem.
3.
Rör ihop till en deg och forma den
till bollar.
4.
Ställ dem glest på en
bakpapperklädd plåt och platta till dem försiktigt.
5.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175
grader, ca 12 minuter.
Regnet faller just nu ner från himlen, men småkakor gaskar upp mig - oavsett väder!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar