lördag 24 augusti 2013

Amerikanska vaniljmuffins med chokladkola och hallonfyllning

Nyss hemkommen från en resa i Berlin. Fast i dag bjuder jag inte på ett tyskt recept, det kommer senare i höst. Här är istället ett recept på saftiga muffins – american style. För det är just Amerikanskt som blir temat på höstens tävling som jag nu sätter i gång här på bloggen. Information om den tävlingen finns i inlägget ”Amerikansk mat- ochbaktävling” som läggs ut just efter detta.
Amerikanska vaniljmuffins med chokladkola och hallonfyllning
6-8 st
Ingredienser:
2 ägg
1 ½ dl socker
1 dl mjölk
75 g smör eller margarin
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
8-12 st chokladtäckta kolor t.ex. dumle
Fyllning:
125 g hallonkesella
0,25 dl florsocker
2 krm vaniljpulver eller 0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 200 °C.
2.      Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem med socker tills du har fått en pösig smet.
3.      Smält matfettet och låt svalna. Blanda mjöl med vaniljpulver och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt matfettet och till sist mjölken och rör till en jämn smet.
4.      Dela chokladkolorna eller den mörka chokladen så du får ca 24 bitar.
5.      Fördela smeten i stora muffinsformar så de fylls till 2/3 och tryck ner chokladen en bit ner i smeten.
6.      Grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
7.      Gör fyllningen medan muffinsarna gräddas. Vispa ihop hallonkesellan med florsocker och vaniljpulver. Ställ fyllningen i kylen under minst 30 minuter.
8.      Skär ett strutformat lock i varje muffins när de har svalnat. Skeda i fyllningen och placera locket ovanpå. 

Good Luck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar