Nyss hemkommen från en resa i Berlin.
Fast i dag bjuder jag inte på ett tyskt recept, det kommer senare i höst. Här
är istället ett recept på saftiga muffins – american style. För det är just
Amerikanskt som blir temat på höstens tävling som jag nu sätter i gång här på
bloggen. Information om den tävlingen finns i inlägget ”Amerikansk mat- ochbaktävling” som läggs ut just efter detta.
Amerikanska vaniljmuffins med chokladkola
och hallonfyllning
6-8 st
2
ägg
1
½ dl socker
1
dl mjölk
75
g smör eller margarin
1
½ dl vetemjöl
2
tsk bakpulver
1
tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
8-12
st chokladtäckta kolor t.ex. dumle
Fyllning:
125
g hallonkesella
0,25
dl florsocker
2
krm vaniljpulver eller 0,5 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 °C.
2.
Knäck äggen i en skål och vispa
ihop dem med socker tills du har fått en pösig smet.
3.
Smält matfettet och låt svalna.
Blanda mjöl med vaniljpulver och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt
matfettet och till sist mjölken och rör till en jämn smet.
4.
Dela chokladkolorna eller den mörka
chokladen så du får ca 24 bitar.
5.
Fördela smeten i stora
muffinsformar så de fylls till 2/3 och tryck ner chokladen en bit ner i smeten.
6.
Grädda dem i mitten av ugnen i ca
20 minuter.
7.
Gör fyllningen medan muffinsarna
gräddas. Vispa ihop hallonkesellan med florsocker och vaniljpulver. Ställ
fyllningen i kylen under minst 30 minuter.
8.
Skär ett strutformat lock i varje
muffins när de har svalnat. Skeda i fyllningen och placera locket ovanpå.
Good Luck!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar