fredag 31 maj 2013

Paella

Den här Paellan blev den allra första som jag har gjort. Jag utgick från ett par olika recept och mitt eget tycke och smak för då blir det som bäst. En spansk risotto kan man även kalla rätten med skaldjuren och kycklingen som blandas i det krämiga riset med smak av saffran, vitlök och vin. Receptet passar perfekt när du vill äta något extra gott på din uteplats i sommar.
Paella
4-6 portioner
Ingredienser:
½ dl olivolja
½ gul lök
3 vitlöksklyftor
1 liten paprika
2 dl aviororis
2 dl vitt vin
400 g tomater
¼ dl hönsfond
4 dl hett vatten
1 ½ krm svartpeppar
¾ tsk salt
¼ g saffran
¾ tsk torkad dragon
1 kg musslor
200 g eller 2 små grillade kycklingfiléer
100 g gröna ärtor
100 g skalade räkor
persilja

Gör så här:
1.      Hacka gul löken och vitlöken fint. Strimla paprikan och bryn den med löken i en stor panna med olivoljan.
2.      Häll ner riset och bryn det glansigt. Tillsätt vin och låt det koka i några minuter.
3.      Skålla, skala och hacka tomaterna i små bitar. Tillsätt tomaterna tillsammans med hönsfonden utblandat i det heta vattnet.
4.      Stöt saffran med dragon och rör ner det med peppar och salt i pannan. Låt småkoka i ca 20 minuter.
5.      Skrubba musslorna, släng de som är öppna eller skadade. Lägg ner dem i pannan när det är 5 minuter kvar av koktiden. Släng de musslor som inte öppnar sig.
6.      Skär kycklingen i tärningar. Blanda ner kycklingen, ärtorna och räkorna i paellan. Garnera med några kvistar persilja.

Hoppas receptet kommer till nytta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar