söndag 9 juni 2013

Jordgubbar med mangosås och nöthack

Jordgubbar, mango, kardemumma och nötter är sammansättningen till denna goda, nyttiga och enkla rätt som fungerar vare sig det gäller brunch, mellanmål eller efterrätt.
Jordgubbar med mangosås och nöthack
4 portioner
Ingredienser:
500 g jordgubbar
1 krm kardemummakärnor
200 g frusen mango
2 tsk flytande honung
ev. lite vatten
1 dl blandade nötter, rostade

Gör så här:
1.      Skiva jordgubbarna och lägg upp dem i fyra skålar.
2.      Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
3.      Tina mangon lätt.Mixa mangon med honung och kardemumma. Späd eventuellt med lite vatten för att få en följsam sorbet med bra konsistens.Klicka mangosorbeten över jordgubbarna.
4.      Hacka nötterna grovt och strö dem över mangosåsen.

Trevlig junidag allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar