Jordgubbar,
mango, kardemumma och nötter är sammansättningen till denna goda, nyttiga och
enkla rätt som fungerar vare sig det gäller brunch, mellanmål eller efterrätt.
Jordgubbar med mangosås och nöthack
4 portioner
500
g jordgubbar
1
krm kardemummakärnor
200
g frusen mango
ev.
lite vatten
1
dl blandade nötter, rostade
Gör så här:
1.
Skiva jordgubbarna och lägg upp dem
i fyra skålar.
2.
Stöt kardemummakärnorna i en
mortel.
3.
Tina mangon lätt.Mixa mangon med
honung och kardemumma. Späd eventuellt med lite vatten för att få en följsam sorbet
med bra konsistens.Klicka mangosorbeten över jordgubbarna.
4.
Hacka nötterna grovt och strö dem
över mangosåsen.
Trevlig junidag allesammans!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar