söndag 26 maj 2013

Noblessebakelser med mascarponefyllning

Idag är det morsdag och min mamma firades med dessa mumsiga bakelser istället för en tårta. Min älskade mamma fyller även år imorgon så firandet var därför dubbelt. Bakelserna är enkla att göra och ser väldigt läckra ut med noblessen och bären på toppen. Äntligen finns det färska bär till överkomliga priser på affären som man kan lyxa till sig med en sådan dag!
Noblessebakelser med mascarponefyllning
6 st
Ingredienser:
3 ägg
1 ½ dl strösocker
¾ dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
200 g mascarpone
1 ½ msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
5 st noblesse
Topping:
3 dl vispgrädde
18 st färska jordgubbar
1 dl färska hallon
12 st noblesse

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 250 grader.
2.      Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och vänd ner det.
3.      Bre ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
4.      Strö ut 1 msk socker på ett bakplåtspapper och stjälp upp den nygräddade kakan. Låt svalna något och dra bort papperet som bottnen gräddats på. Låt kallna helt.
5.      Fyllning: Blanda mascarponen med flor- och vaniljsocker till en smidig kräm och bre ut den över kakan. Krossa noblesseplattorna grovt och strö över. Rulla ihop kakan på längden. Vira in den i smörpapper och låt vila i kylen i 1 timme.
6.      Vispa grädden. Skär bort de yttre ändarna på kakan så att snittytan blir jämn. Dela rullen i sex delar.
7.      Lägg bitarna med snittytan upp och bre grädden ovanpå och runtom.
8.      Bryt varje noblesse i fyra ”tårtbitar”. Stick ner åtta bitar på varje bakelse längs toppens kant med den rundade sidan mot ytterkanten.
9.      Sätt fast en hel jordgubbe i mitten. Skär två jordgubbar till varje bakelse i tre delar på längden. Tryck fast dem runt bakelsen. Lägg hallon på toppen mellan noblessebitarna.

Nu fortsätter firandet...


1 kommentar:

  1. Tänkte bara tipsa om min grymma tävling där du kan vinna guiden Explore Food som innehåller matupplevelser till ett värde av 20 000 kr! :D
    http://adaras.se/2013/may/tavling-vinn-upplevelseboken-explore-food.html#comment

    SvaraRadera