Noblessebakelser med mascarponefyllning
6 st
Ingredienser:
3
ägg
1
½ dl strösocker
¾
dl potatismjöl
2
msk kakao
1
tsk bakpulver
Fyllning:
200
g mascarpone
1
½ msk florsocker
1
tsk vaniljsocker
5 st noblesse
Topping:
3 dl vispgrädde
18
st färska jordgubbar
1
dl färska hallon
12
st noblesse
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 250 grader.
2.
Vispa ägg och socker riktigt
pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och vänd ner det.
3.
Bre ut smeten i en långpanna täckt
med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
4.
Strö ut 1 msk socker på ett
bakplåtspapper och stjälp upp den nygräddade kakan. Låt svalna något och dra
bort papperet som bottnen gräddats på. Låt kallna helt.
5.
Fyllning:
Blanda mascarponen med flor- och vaniljsocker till en smidig kräm och bre ut
den över kakan. Krossa noblesseplattorna grovt och strö över. Rulla ihop kakan
på längden. Vira in den i smörpapper och låt vila i kylen i 1 timme.
6.
Vispa grädden. Skär bort de yttre
ändarna på kakan så att snittytan blir jämn. Dela rullen i sex delar.
7.
Lägg bitarna med snittytan upp och
bre grädden ovanpå och runtom.
8.
Bryt varje noblesse i fyra ”tårtbitar”.
Stick ner åtta bitar på varje bakelse längs toppens kant med den rundade sidan
mot ytterkanten.
9.
Sätt fast en hel jordgubbe i
mitten. Skär två jordgubbar till varje bakelse i tre delar på längden. Tryck
fast dem runt bakelsen. Lägg hallon på toppen mellan noblessebitarna.
Nu fortsätter firandet...
Tänkte bara tipsa om min grymma tävling där du kan vinna guiden Explore Food som innehåller matupplevelser till ett värde av 20 000 kr! :D
SvaraRaderahttp://adaras.se/2013/may/tavling-vinn-upplevelseboken-explore-food.html#comment