Red velvet cake
1 kaka
Ingredienser:
6
dl vetemjöl
1
tsk bikarbonat
½
dl kakao
2
½ dl naturell yoghurt 3 %
3
dl rapsolja
1
tsk vitvinsvinäger
2
ägg
röd
karamellfärg
Frosting:
400 g naturell färskost t.ex. Philadelphia
2
tsk vaniljsocker
4
dl florsocker
½
lime, saften
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Blanda mjöl, strösocker,
vaniljsocker, bikarbonat och kakao.
3.
Rör ner yoghurten och oljan.
Tillsätt vinäger och ägg (lätt uppvispade) och blanda sist i karamellfärgen.
Rör ner lite karamellfärg i taget tills kakan är rejält ceriseröd.
4.
Häll smeten i en smord rund form
och grädda på den nästnedersta falsen i ca 1 timme.
5.
Låt kakan svalna något, dela den
sedan på mitten och låt den svalna helt.
6.
Blanda ihop alla ingredienser till
frostingen. Bred ett tunt lager på den undre delen och lägg därefter på den
övre. Bred resten av frostingen ovanpå och runt kakan.
7.
Avsluta med att göra ett snyggt
mönster, genom att dra en gaffel genom frostingen. Förvara kakan i kylen.
Dags
för en fikapaus!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar