Chokladfyllda hjärtan
ca 25 st
Degen:
200
g smör eller margarin
1
dl strösocker
1
ägg
5
dl vetemjöl
rivet
skal av ½ apelsin
Fyllning:
2
ägg
125
g smör eller margarin
4
msk strösocker
2
msk vetemjöl
65
g mörk blockchoklad, fint hackad eller riven
rivet
skal från 1/3 apelsin
smör
till smörjning
Garnering:
50
g mörk blockchoklad
Gör så här:
1.
Arbeta samman alla ingredienser
till degen. Den ska vara ganska smidig innan den formas till en rulle och läggs
in 1 timme i kylen för att vila.
2.
Blanda ägg, smör, socker och mjöl i
en kastrull. Låt allt smäkta samman under omrörning på svag värme. Blandningen
får inte koka.
3.
Ta kastrullen från värmen och rör i
den finfördelade chokladen och apelsinskalet. Fyllningen ska vara ganska tunn.
4.
Sätt ugnen på 200 grader och smörj
25 aluminiumhjärtformar. Dela degen i 25 bitar och tryck ut varje del i en
form. Lägg en matsked fyllning i varje hjärta. Fyllningen ska inte nå ända upp
till kanten.
5.
Grädda kakorna på näst nedersta
falsen i 10 minuter.
6.
Låt de svalna lite innan de stjälps
upp. När kakorna har svalnat helt, smält chokladen och ringla det över kakorna.
7.
Servera kakorna och frys in de som
blir över.
Baka
med kärlek!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar