måndag 11 februari 2013

Chokladfyllda hjärtan

Bjud din käraste på en hjärtlig kaka till Alla hjärtansdag på torsdag. Dessa underbara hjärtan är ett gammalt recept från Ica kuriren som mamma har klippt ut och samlat i sin receptsamling. Lite små förändringar har skett i receptet så att det är anpassat till dagens ”bakspråk”.
Chokladfyllda hjärtan
ca 25 st
Ingredienser:
Degen:
200 g smör eller margarin
1 dl strösocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
rivet skal av ½ apelsin
Fyllning:
2 ägg
125 g smör eller margarin
4 msk strösocker
2 msk vetemjöl
65 g mörk blockchoklad, fint hackad eller riven
rivet skal från 1/3 apelsin
smör till smörjning
Garnering:
50 g mörk blockchoklad

Gör så här:
1.      Arbeta samman alla ingredienser till degen. Den ska vara ganska smidig innan den formas till en rulle och läggs in 1 timme i kylen för att vila.
2.      Blanda ägg, smör, socker och mjöl i en kastrull. Låt allt smäkta samman under omrörning på svag värme. Blandningen får inte koka.
3.      Ta kastrullen från värmen och rör i den finfördelade chokladen och apelsinskalet. Fyllningen ska vara ganska tunn.
4.      Sätt ugnen på 200 grader och smörj 25 aluminiumhjärtformar. Dela degen i 25 bitar och tryck ut varje del i en form. Lägg en matsked fyllning i varje hjärta. Fyllningen ska inte nå ända upp till kanten.
5.      Grädda kakorna på näst nedersta falsen i 10 minuter.
6.      Låt de svalna lite innan de stjälps upp. När kakorna har svalnat helt, smält chokladen och ringla det över kakorna.
7.      Servera kakorna och frys in de som blir över. 

Baka med kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar