Fetaostlasagne med lammfärs
4-6 portioner
Ingredienser:
2
vitlöksklyftor
2
msk matolja
400
g lammfärs
400
g krossade tomater
1
knippe färsk timjan
salt
och peppar
12
lasagneplattor, gärna fullkorn
Becahmelsås:
3
msk vetemjöl
8
dl mjölk
175
g fetaost
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
2.
Hacka lök och vitlök ganska fint
och stek löken mjuk i matoljan. Tillsätt lammfärsen och bryn den lätt medan du
rör den smulig.
3.
Rör ner de krossade tomaterna och
smaksätt med hackad timjan, salt och peppar. Låt såsen puttra i några minuter
medan du gör bechamelsåsen.
4.
Vispa ner mjölet i en deciliter av
mjölken. Koka upp resterande mjölk i en kastrull och vispa ner mjölblandningen.
Låt koka någon minut och dra sedan kastrullen från plattan.
5.
Smula ner det mesta av fetaosten
och låt osten smälta. Spar resten för att smula ovanpå lasagnen.
6.
Smörj en ugnsform med smör eller
olja. Lägg ett lager lammfärssås i botten. Varva sedan med lasagneplattor,
bechamelsås och köttfärsås. Det avslutande lagret ska vara bechamelsås som
toppas med den sparade fetaosten.
7.
Grädda lasagnen i nedre delen av
ugnen i ca 30 minuter.
Hörs snart igen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar