Torta Caprese
Ingredienser:
200
g smör
150
g vit choklad
1
citron
5
ägg
2
dl strösocker
1
tsk vaniljsocker
250
g mandelmjöl, ca 6 dl
Mascarponegrädde:
250
g mascarpone
1,5
dl vispgrädde
1 msk limoncello
2 msk florsocker
Garnering:
1
msk florsocker
ev.
limoncello
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 180 °C. Smörj och
mjöla en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter fungerar bra.
2.
Smält smöret tillsammans med
chokladen på svag värme. Rör ner limoncello, skalet från citronen och hälften
av saften. Låt svalna
3.
Separera äggulorna från äggvitorna.
Vispa äggulorna med strösocker och vaniljsocker till en pösig smet. Tillsätt
mandelmjöl, majsstärkelse och chokladsmörblandningen.
4.
Vispa äggvitorna hårt och vänd
försiktigt ner det i smeten.
5.
Häll ner smeten i formen och grädde
i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, kakan ska inte vara helt genomgräddad
utan lite kladdig i mitten, ungefär som en kladdkaka. Låt sedan kakan svalna i
formen.
6.
Vispa upp grädden och blanda samman
med mascarpone, florsocker och limoncello.
7.
Pudra florsocker på kakan, skär i
bitar och servera med mascarponegrädden och droppa ev. lite limoncello på
grädden.
La dolce vita!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar