tisdag 27 november 2012

Snickerskakor

Detta godis tar nog hem priset i beroendeframkallning. Snickersgodis går att variera på mängder av sätt. Så jag bjuder på två recept efter varandra som passar till jul och resten av året. Först är det mitt egna recept som innehåller kokos, cornflakes, mörk choklad och annat gott.  Dessa Snickerskakor är underbart krispiga med en sötma som bryts av med den mörka chokladen. Sedan kan du kika in på ”Krispigt jordnötsgodis” som bl.a. baseras på Rice Krispies, välj ut den som verkar bäst och gör därefter båda. :P
Snickerskakor
Ca 40 st
Ingredienser:
350 g jordnötssmör, gärna chunky (större bitar av jordnötter)
3/4 dl strösocker
1 ¾ ljus sirap
1 liter flingor, av cornflakestyp
1 dl kokos
250 g mörk choklad, minst 50% kakaohalt

Gör så här:
1.      Klä en form 30x30 cm med bakplåtspapper.
2.      Rör ihop jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. Värm upp blandningen på svag värme till just under kokpunkten. Rör om då och då.
3.      Ta bort kastrullen från värmen. Krossa flingorna lätt och blanda ner dem och kokosen i kastrullen.
4.      Bred ut smeten i den bakpappersklädda formen.
5.      Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Bred chokladen över kakan.
6.      Låt den stelna helt och skär upp den i rutor.
7.      Förvara kallt. 

Sätt igång, så kan du snart avnjuta en bit eller två!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar