Snickerskakor
Ingredienser:
350
g jordnötssmör, gärna chunky (större bitar av jordnötter)
3/4
dl strösocker
1
¾ ljus sirap
1
liter flingor, av cornflakestyp
1
dl kokos
250
g mörk choklad, minst 50% kakaohalt
Gör så här:
1.
Klä en form 30x30 cm med
bakplåtspapper.
2.
Rör ihop jordnötssmör, socker och
sirap i en kastrull. Värm upp blandningen på svag värme till just under
kokpunkten. Rör om då och då.
3.
Ta bort kastrullen från värmen.
Krossa flingorna lätt och blanda ner dem och kokosen i kastrullen.
4.
Bred ut smeten i den bakpappersklädda
formen.
5.
Smält chokladen i vattenbad eller
mikron. Bred chokladen över kakan.
6.
Låt den stelna helt och skär upp
den i rutor.
7.
Förvara kallt.
Sätt
igång, så kan du snart avnjuta en bit eller två!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar