Lättgjord Glasstårta
ca 8 portioner
Ingredienser:
2
dl brunt farinsocker
1
tsk vaniljsocker
1
dl hackade hasselnötter
2
dl kokosflingor
1/2
dl vit sirap
5
dl cornflakes
1
l vaniljglass
Garnering:
50
g mörk blockchoklad
Tillbehör:
250
g frysta hallon
Gör så här:
1.
Ta fram glassen så den hinner tina
något
2.
Vispa matfett, farin- och
vaniljsocker pösigt.
3.
Tillsätt nötter, kokosflingor,
sirap och cornflakes. Blanda väl.
4.
Lägg drygt hälften av kakmassan i
en bakpapperklädd form, ca 30x25 och packa väl.
5.
Lägg i glassen, dra den över botten
och jämna till. Täck sedan med resten av massan.
6.
Smält chokladen och ringla den över
tårtan.
7.
Sätt tårtan i frysen i minst 4
timmar. Ta ut den 5-10 minuter före servering.
8.
Värm upp hallon i micro eller
kastrull och servera tillsammans med tårtan.
Höjer
garanterat stämmningen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar