fredag 12 oktober 2012

Omfamnad Nachokyckling

Det här var mitt bidrag Korvbrödsbagarns receptkamp men det vann inte så nu publicerar jag det här. Jag använde deras durumkorvbröd som är lite matigare och fyllde med knaprigt panerad kyckling, tomat och aioli. En enkel middag eller lunch som passar perfekt som uppvärmning inför fredagsmyset.
Omfamnad Nachokyckling
4 st
Ingredienser:
300 g kycklingfile
1 krm salt
1 krm svartpeppar
15 tortilla chips cheese
1 dl vetemjöl
1 ägg
4 st korvbröd durum (Korvbrödsbagarn)
1 tomat
aioli

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 200 grader.
2.      Skär kycklingen i 1 cm breda strimlor. Krydda med salt och peppar.
3.      Smula tortilla chipsen till små bita. Lägg upp chipssmulorna på ett fat och vetemjöl på ett annat.
4.      Vispa upp ägget och doppa kycklingstrimlorna i äggvispet. Vänd dem i vetemjöl, skaka bort ev. överflöd av mjöl och vänd sedan strimlorna i chipssmulorna.
5.      Lägg ut den panerade kycklingen i en ugnssäker form och placera formen i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
6.      Skär tomaten i 8 klyftor. Fördela de panerade kycklingstrimlorna i bröden sätt fast två tomatklyftor i varje bröd och ringla över lite aioli.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar