Death by chocolate
1 kaka
Ingredienser:
150
g smör
200
g choklad, 70 % kakaohalt
2
½ dl strösocker
4
ägg
1
dl vetemjöl
1
tsk bikarbonat
½
dl kakao
1
tsk vaniljsocker
1
dl crème fraîche
Glasyr:
100
g choklad, 70 % kakaohalt
1
dl vispgrädde
Serveringstips:
färska
jordgubbar
vaniljglass
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Smält smöret. Bryt ner chokladen
till småbitar och lägg ner dem i smöret, rör om tills allt är smält och lösts
helt.
3.
Vispa strösocker och ägg lätt och
rör sedan ner chokladblandningen och de övriga ingredienserna.
4.
Häll smeten i en smord
sockerkaksform, du kan pudra den med kvalitetskakao istället för mjöl eller
ströbröd. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och grädda den i ca 40 minuter
– kakan ska bli saftig och inte alltför torr inuti.
5.
Låt kakan svalna och stjälp sedan
försiktigt upp den på ett fat.
6.
Hacka chokladen till glasyren och
lägg bitarna i en skål.
7.
Värm grädden i en kastrull och häll
sedan över chokladen. Rör om tills chokladen är helt smält och smeten är jämn.
8.
Låt glasyren svalna lite och häll
därefter över den på kakan.
9. Servera gärna med jordgubbar och vaniljglass.
Lämnar er ikväll med detta citat från Judith Viorst "Styrka är förmågan att bryta en chokladkaka i
fyra bitar - och sedan bara äta en av dem."
Lämnar er ikväll med detta citat från Judith Viorst "Styrka är förmågan att bryta en chokladkaka i
fyra bitar - och sedan bara äta en av dem."
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar