Crêpe à la
glace au four
ca 10 portioner
Ingredienser:
2,5
dl vetemjöl
3
ägg
6
dl mjölk
margarin
till smörjning
Fyllning:
0,5
liter vaniljglass
0,5
liter mangosorbet
0,5
liter (250 g) hallon
Maräng:
3
äggvitor
0,75
dl socker
3
droppar färskpressad citron
Garnering:
2
msk mandelspån
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa
ihop mjöl, ägg, mjölk och salt. Låt smeten svälla ca 30 minuter.
3. Smörj
en ugnsform ca 30x24 cm och häll i smeten. Grädda pannkakan i mitten av ugnen i
ca 25 minuter. Låt svalna.
4. Vispa
upp äggvitorna under en minut. Tillsätt sedan lite socker i taget under
vispning. Vispa ner citronsaften och fortsätt vispa tills marängen är styv.
5. Sätt
ugnen på 250 grader med grill-/övervärme.
6. Fördela
hallonen över pannkakan.
7. Skiva
glassen hårdfryst och lägg skivorna ovanpå bären. Skeda mangosorbet över
glassen.
8. Bred
ut marängen på toppen och garnera med mandelspån.
9. Grädda
med halvöppen ugnlucka i 4 minuter eller tills marängen är gyllene.
10. Skär upp i bitar och servera genast.
Ordna nu ett riktigt härligt fredagsmys!
Så gott det låter. Vilken perfekt kombination med vanilj, mango och hallon!!
SvaraRaderaYes, håller med dig till 100 procent! :)
Radera