söndag 20 december 2015

Tomtevåfflor


Dan före dan före dan före dan före dopparedagen, eller fjärde advent! Uppladdningen inför julafton är på topp, desto viktigare att varva ner och njuta av det goda. Tomtevåfflorna mättar gott under en julbrunch eller varför inte som ett lyxigt kvällsfika. Skumtomtarna sätter sötman i våfflorna och om du vill avvika från de klassiska kan du prova årets smak - clementin eller vanliga marshmallows.
                                Tomtevåfflor
4 portioner, ca 8 st
Ingredienser:
75 g smör
4 dl mjölk
8 st juleskum
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nyp salt
Tillbehör:
2 dl grädde
8 st juleskum
hallon
Gör så här:
   1. Smält smöret i en kastrull.
   2. Häll ner mjölk och lägg i juleskum i mindre bitar. Värm upp och rör om tills de har smält samman med smöret. Låt svalna en stund.
   3. Separera äggulan från vitan. Lägg gulorna i en skål och vispa samman med denna avsvalnade julskummjölken. 
   4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en egen skål.
   5. Vispa ner mjölblandningen i mjölkblandningen. Låt svälla i ca 15 minuter.
   6. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Vänd försiktigt ner i smeten. 
   7. Grädda våfflorna gyllenbruna och vispa grädden lätt.
   8. Servera nygräddade våfflor med grädde, extra tomteskum och hallon.

God 4:e advent!

2 kommentarer:

  1. Åh vad roligt och smart! Låter väldigt gott. Hoppas det går att hitta skumtomtar i matbutikerna fortfarande så man kan testa detta. :)
    Kolla gärna in min blogg; nouw.com/swedishfoodmafia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar idén! :D Om du har tur kanske tomteskummen t.o.m. finns till reapris. ;)

      Radera