Sommar, sol och smårätter bjuds det på i dag. Det
första receptet kommer här, en asiatisk biffsallad i gurkskålar. Marianden är
helt underbar, låt köttet marinera så länge som möjligt. Sedan kan du till
exempel prova marinaden till någon annan köttbit som du lägger på på grillen
eller använda den som sås på till en fräsch sallad. Receptet är omskrivet men
kommer urpsrunglingen från Systrarna Eisenmans bok Mingelmat. Nästa recept kommer direkt här efter, det är läckra Nudelkorgar med tonfisk i
tapasformat.
Asiatisk biffsallad i gurkskålar
ca 20 st
Ingredienser:
250
g oxfilé eller entrecote
1
msk rapsolja
6
körsbärstomater, i klyftor
2-3
gurkor
1
röd chili, urkärnad och skivad
Marinad:
1
msk ljus sojasås
1
msk färskpressad limesaft
1
msk fisksås
½
tsk strösocker
2
msk hackad färsk koriander
2
msk hackad färsk mynta
¼
röd chili, urkärnad och hackad
2
tsk sesamfrön, rostade
1
tsk rivet limeskal
Garnering:
finhackad
chili
Gör så här:
1.
Stek köttet medium rare i en
stekpanna med olja på hög värme. Låt köttet svalna.
2.
Skär köttet i strimlor.
3.
Rör ihop alla ingredienser till
marinaden.
4.
Blanda marinaden med köttet och
tomaterna. Men om du vill förbereda köttet 1 dygn i förväg, väntar du med att
blanda ner koriandern, myntan och tomaterna. Förvara då köttet med såsen i
kylen och lägg i de 3 ingredienserna vid uppläggning.
5.
Skär gurkorna i ca 2 cm tjocka
skivor. Gör en grop i mitten med hjälp av en melonskopa så att skivorna blir
som skålar.
6.
Fördela biffsalladen i gurkskålarna
och garnera med chili.
Mycket nöje!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar