tisdag 9 juli 2013

Glassfyllda Snickerssandwich

Det här är årets hittills bästa glassefterrätt. Med endast fem ingredienser får man ihop en imponerande glassandwich som smakar underbart. Jordnötssmaken, kakorna och vaniljglassen blir till en läcker godisglass som passar året runt. Receptet har sitt ursprung från Coop men är därefter omgjort av mig och har bytt namn.
Glassfyllda Snickerssandwich
6 st
Ingredinser:
100 g mörk choklad, minst 70% kakaohalt
12 st. stora vaniljfyllda rån
1 liter gammaldags vaniljglass
100 g oreos eller valfria chokladkakor
1 dl jordnötssmör, crunchy

Gör så här
1.      Smält chokladen över vattenbad och doppa ena halvan av alla rån i chokladen. Lägg rånen på ett fat med smörpapper och ställ in i frysen för att stelna.
2.      Krossa kakorna grovt. Vispa ihop glass, kakkross och jordnötssmör med en elvisp tills allt är välblandat.
3.      Ställ in glassen i frysen i minst 15 minuter.
4.      Ta ut rånen och glassen från kylen. Gör glassandwicharna i två omgångar så glassen inte hinner smälta. Börja med att klicka ut glassen på tre av rånen och lägg på ett till rån på varje glassandwich. Ställ in dem i frysen. Frys resten av glassen en stund innan du upprepar proceduren med de som är kvar.
5.      Låt glassarna ligga i frysen i minst 30 minuter innan servering. 

Ta vara på sommarmånaden nummer 1!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar