onsdag 19 juni 2013

Minipavlovas med jordgubbar och passionsås

Bjud på den godaste efterrätten i midsommar, pavlova. Dessa härligt mjuksega marängbakelserna med lätt knastriga kanter toppas med en sås av passionsfrukt och nekatriner med sällskap av vispad grädde och jordgubbar. Det är lite charmigare att servera enskilda bakelser som gästerna får njuta av i godan ro.
Minipavlovas med jordgubbar och passionsås
8 st
Ingredienser:
2 äggvitor
1 ½ dl strösocker
½ tsk bakpulver
½ krm salt
1 liter jordgubbar
Passionsås:
2 nektariner
3 passiosnfrukter
2 tsk florsocker
Till servering:
3 dl vispgrädde

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 250 grader.
2.      Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner socker, bakpuvler och salt.
3.      Fördela smeten i aluminiumformar t.ex. mazarinformar. Använd en tesked för att göra en fördjupning i mitten.
4.      Ställ in marängerna i mitten av ugnen, stäng direkt av ugnen. Låt marängerna stå i minst 3 ½ timme, gärna över natten.
5.      Sås: Skålla, skala och ta ur kärnan från nektarinerna. Mixa fruktköttet till en puré med en stavmixer eller i en matberedare.
6.      Dela passionsfrukterna och skrapa ner fruktköttet med kärnorna i purén. Tillsätt florsockret och rör om.
7.      Vispa grädden och skiva jordgubbarna Fyll marängerna med grädden, jordgubbarna och såsen. Det är även gott att servera glass till.

Glad midsommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar