tisdag 26 juni 2012

Snabb-Calzone

Det är härligt att ha en del snabba maträtter som man enkelt kan slänga ihop i sommarvärmen. Här är en snabb och mycket enkel lunch, mellanmål eller middag som tar 10 minuter att göra. Jag använde mig av Hattings pitabröd som är frysta men det går även att göra egna pitabröd och hoppa över den första uppvärmningen. Ni kan kolla in mitt recept på hemgjorda pitabröd här.
Snabb-Calzone
1 st
Ingredienser:
1 st fruset pitabröd
3 skivor ost
3 skivor skinka
3 körsbärstomater
oregano
svartpeppar, grovmalen

Gör så här:
1.      Värm upp ugnen till 175 grader.
2.      Lägg pitabrödet på gallret i mitten av ugnen och värm det i 2-3 minuter eller tills det har tinat.
3.      Dela tomaterna på längden. Strö över lite oregano och svartpeppar på varje ostskiva och vik dem dubbelt.
4.      Öppna pitabrödet och lägg i skinkan, osten och tomaterna. Placera det fyllda brödet på gallret och grädda det i ca 4 minuter, tills osten har smält.
5.      Servera din Snabbcalzone med t.ex. melon.


Njut av det enkla! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar