Passionsfruktcurd med marängtopp
6 portioner Ingredienser:
12 st passionsfrukter
1 dl strösocker
100 gram smör
2 ägg
2 passionsfrukter till garnering
Maräng:
3 äggvitor
2 dl strösocker
3 droppar färskpressad citronsaft
Gör så här:
1. Dela passionsfrukterna mitt itu och gröp ut fruktköttet i en kastrull. Ge det ett snabbt uppkok. Sila av kärnorna.
2. Koka upp saften igen tillsammans med hälften av sockret och smöret.
3. Blanda resterande socker med äggen och tillsätt äggvispet i uppkoket. Rör ordentligt tills du märker att det börjar koka. Ta av från plattan och sila genom en tät sil. Fyll i 6 portionsglas. Låt svalna.
4. Garnera med lite passionsfrukt i varje glas. Blanda äggvita, socker och citronsaft i en mikrosäker bunke. Värm smeten till ca 50 grader i mikro (drygt fingervarmt)
5. Vispa sedan marängen tills den är rumstempererad (för att den ska sätta sig och bli tjockare). Spritsa eller klicka den ovanpå curden och bränn av med en brännare.
Hoppas solen också skiner hos er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar