lördag 9 juni 2012

Passionsfruktcurd med marängtopp

God lördag! Detta blir mitt andra inlägg från Solna där jag kommer spendera större delen av sommaren och idag bjuder jag på ett recept av Passionsfruktcurd med marängtopp. En fräsch dessert som imponerar på gästerna om man lägger ned lite tid på utförandet.
Passionsfruktcurd med marängtopp
6 portioner 
Ingredienser:
12 st passionsfrukter
1 dl strösocker
100 gram smör
2 ägg
2 passionsfrukter till garnering
Maräng:
3 äggvitor
2 dl strösocker
3 droppar färskpressad citronsaft

Gör så här:
   1. Dela passionsfrukterna mitt itu och gröp ut fruktköttet i en kastrull. Ge det ett snabbt uppkok. Sila av kärnorna.
   2. Koka upp saften igen tillsammans med hälften av sockret och smöret.
   3. Blanda resterande socker med äggen och tillsätt äggvispet i uppkoket. Rör ordentligt tills du märker att det börjar koka. Ta av från plattan och sila genom en tät sil. Fyll i 6 portionsglas. Låt svalna.
   4. Garnera med lite passionsfrukt i varje glas. Blanda äggvita, socker och citronsaft i en mikrosäker bunke. Värm smeten till ca 50 grader i mikro (drygt fingervarmt)
   5. Vispa sedan marängen tills den är rumstempererad (för att den ska sätta sig och bli tjockare). Spritsa eller klicka den ovanpå curden och bränn av med en brännare.

Hoppas solen också skiner hos er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar