Nonstopcookies
Jag älskar cookies i alla olika former och cookies med nonstop är en höjdare. Sega kakor med kolasmak och hela nonstop bitar som är halvsmälta men fortfarande med knastret i behåll. Dessa nonstopcookies är tagna ur min nya favorit bok "Söta saker" av Therésia Erneborg, men receptbeskrivningen är lite omskrivet.
ca 40 st
Ingredienser:
200 g rumsvarmt eller flytande smör
3/4 dl strösocker
4 ½ dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
6 ½ dl havregryn
ca 2 dl Nonstop
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Blanda smör med strösocker, farinsocker och vaniljsocker.
3. Visa upp äggen lätt och rör ner dem i sockerblandningen.
4. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en skål och rör ner det i den andra smeten. Tillsätt även havregryn och Nonstop.
5. Rulla smeten till bollar och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper. Platta sedan till dem lite.
6. Grädda dem i mitten av ugnen i 8 minuter.
Good Luck!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar