1 st, ca 15 bitar
3
st ägg
1
½ dl strösocker
1
dl potatismjöl
½
dl vetemjöl
1
½ tsk bakpulver
Fyllning:
2
dl vispgrädde
4
dl hallon
Maräng:
2
äggvitor
1
dl strösocker
2
msk kakao
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 250 grader.
2.
Vispa ägg och socker pösigt.
3.
Blanda ihop båda mjölsorterna med
bakpulver och rör försiktigt ner det i äggsmeten.
4.
Bred ut smeten i bakplåtspappersklädd
långpanna och grädda i mitten av ugnen i 5 minuter.
5.
Stjälp upp kakan på ett annat
bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret som kakan har gräddats på.
Pensla med vatten på baksidan av pappret kakan om det inte släpper.
6.
Vispa grädden och bre den över
kakan. Strö över hallonen och rulla ihop den försiktigt från ena långsidan.
7.
Vispa äggvitorna, socker och
citronsaft till ett fast skum. Spritsa ut toppar i rader eller dra ut marängen
med en slickepott längs rulltårtan. Bränn av med en bruléebrännare.
God
helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar