lördag 25 februari 2012

Hemgjorda Oreos

Oreos är fantastiskt gott, detta recept på hemgjorda oreokakor kommer från en nyinköpt bok av Therésia Erneborg. När jag äter Oreos och även Ballerina gör jag på samma sätt. Jag tar av locket och drar det över krämen och när locket och krämen är slut så äter jag upp bottnen.
Hemgjorda Oreos
ca 20 kakor
Ingredienser:
1 ½ dl strösocker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
150 g rumsvarmt eller flytande smör
1 ägg, lätt uppvispat
Fyllning:
50 g smör
2 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1.      Blanda alla de torra ingredienserna och rör sedan ner smöret (lättast går det om man använder flytande smör) och till sist ägget.
2.      Gör ungefär 40 runda platta kakor, antingen genom att forma degen till en rulle och skära den i skivor, eller genom att kavla ut den försiktigt till några millimeters tjocklek och stansa ut kakor med ett pepparkaksmått.
3.      Lägg kakorna på plåt täckt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i åtta-tio minuter i 175 grader.
4.      Rör samman ingredienserna till fyllningen. Bred ut den på undersidan av hälften av de svalnade kakorna och lägg på resten som lock.

Ha en skön lördag med dessa godsaker till kvällens film eller melodifestival!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar