tisdag 22 september 2015

Kanelbullekladdkaka

Dags att på riktigt välkomna in hösten, kura ihop sig i TV-soffan med något riktigt gott i handen. Jag tycker definitivt att ni ska mysa med en assiett med denna Kanelbullekladdkaka från Lindas bakskola. Två svenska fikaklassiker som tillsammmans skapar ett nyskapande bakverk som går snabbt att göra men som tyvärr tar slut alldeles för fort också. 

Kanelbullekladdkaka

10–12 bitar
Ingredienser:
150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
½ krm salt
2 ½ dl vetemjöl
2 ägg
Garnering:
pärlsocker

Gör så här:
   1. Sätt ugnen på 200 grader. 
   2. Smält smör i en kastrull, låt svalna något.
   3. Tillsätt resterande ingredienser i kastrullen och rör om till en slät smet.
   4. Klä en springform, 22-23 cm med bakplåtspapper. Häll ner smeten i formen och strö över pärlsocker.
   5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn efter med en provsticka.

   6. Servera ljummen eller helt avsvalnad, förslagsvis med vispad grädde eller glass och bär.

Natti natti!

2 kommentarer: