tisdag 8 september 2015

Tunna Chokladpannkakor

Pannkakor med choklad är en perfekt efterrätt som går hem hos stora som små. De går så enkelt att kombinera med de tillbehör som passar sitt sällskap bäst. Jordgubbar, melon, sylt, grädde, glass, citronsocker, lönnsirap. Ja, valen är oändliga. Men stanna inte vid tanken att chokladpannkakor endast är en dessert, en lyxig brunch, mellanmål eller lite syndig middag är lika bra tillfällen. Huvudsaken är att du väljer en kvalitetskakao.
Tunna Chokladpannkakor
10-12 tunnpannkakor
Ingredienser:
2 ½ dl vetemjöl
2 msk kakao av hög kvalité
1 msk äkta vaniljsocker
1 msk strösocker
½ tsk  salt
6 dl mjölk
3 ägg
smör till stekning
Tillbehör:
vispad grädde
skivad banan
jordgubbar
chokladsås

Gör så här:
   1. Sikta ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt strösocker och salt.
   2. Vispa ner ett par deciliter mjölk i taget, växelvis med knäckta ägg. Vispa sedan till en slät smet. Låt smeten svälla en stund, gärna 30 minuter.
   3. Stek pannkakorna i smör på medelvärme. Det räcker med 1-2 minuter på vardera sida, tills de blir gyllene.
   4. Servera ett maffigt pannkaksberg med härliga tillbehör.

God spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar