lördag 17 januari 2015

Sirapsscones

Återigen lördag och återigen tid för brunch. Denna helg tycker jag du ska bjuda dina närmaste eller dig själv på detta snabbakta brunchbröd. Jag gjorde det till mig och min mamma innan jag återvände till Stockholm efter nyår. Det blev helt klart uppskattat. Mättande, fyllig smak och söt spröd yta.
Sirapsscones
4 stora kakor
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
1/3 dl brun farinsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
1 ägg
2 dl mjölk
1/3 dl ljus sirap till pensling

Gör så här:
   1. Sätt ugnen på 225 grader.
   2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
   3. Skär smöret i mindre bitar och lägg ner det i bunken. Nyp snabbt ihop till en smulig massa,
   4. Tillsätt ägg och mjölk och arbeta till en kladdig deg.
   5. Dela degen i fyra delar. Forma varje degbit till en rund kaka. Skär ett kryss från sida till sida i varje sconeskaka. 
   6. Värm sirapen i micron i 10 sekunder så att den får en lösare konsistens.
   7. Grädda scones i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
   8. Servera nygräddade med t.ex. ganska hårt vispad grädde och jordgubbsmarmelad.

På återseende!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar