söndag 11 januari 2015

Plättbakelser med hallon och yoghurtgrädde

Välkommen till 2015! Nu har jobbet dragit i gång igen, lite segt efter att i två och en halv vecka ansträngt sig för att koppla bort allt som har med jobb att göra. Men nu tar jag nya tag och med hjälp av dessa mumsiga svensk/medelhavsinspirerade plättbakelser hoppas jag att det kan gå lite lättare.
Plättbakelser med hallon och yoghurtgrädde
4 portioner, 35-45 plättar
Ingredienser:
2 ägg
2 dl mjölk
1 1/2 dl apelsinjuice
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
smör till stekning
Fyllning:
3 dl tinade eller färska hallon, ca 150 g
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl turkisk yoghurt
2 msk honung
2 krm stött kardemumma

Gör så här: 
   1. Vispa samman ägg, mjölk och apelsinjuice i en bunke.
   2. Blanda alla torra ingredienser i en egen skål. Rör ner blandningen i äggsmeten och vispa till en jämn smet. Låt svälla en stund.
   3. Vispa grädden fast. Tillsätt turkisk yoghurt, honung och kardemumma. Rör om till en fluffig topping.
   4. Hetta upp ett plättlägg och klicka i lite smör i varje rundel. 
   5. Stek plättarna någon minut på vardera sida på medelvärme. Låt dem svalna.
   6.  Varva plättarna med hallon och yoghurt grädde till 8-10  bakelser. Toppa varje bakelse med hallon och ringla eventuellt lite honung över hallonen.

Ha ett underbart år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar