måndag 8 september 2014

Crossover smördegspuffar

Kolla in den här frasiga nyheten bland korvrätterna! Här har du chansen att utforma din huvudrätt eller förrätt med dina favoritsmaker och hetta. Om du gillar hetta väljer du chorizo eller annan kryddig korv, vill du ha en mildare måltid väljer du den klassiska falukorven. 
Crossover smördegspuffar
 2 portioner
Ingredienser:
4 st smördegsplattor (7,5-9 cm i diameter)
200 g valfri korv, t.ex. chorizo eller falukorv
4 msk Kelda spanska mojo rojo sås, alt. paprikasmaksatt crème fraîche
grovmalen svartpeppar
2 tsk rostad lök
Tillbehör:
200 g haricots verts
olivolja
flingsalt

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 200 grader.
2.      Kavla ut smördegen till sexkantiga, ½ cm tjocka plattor och stansa en likadan form i mitten fast mindre. Alternativt använder man färdiga formar.
3.      Tärna korv. Klicka på mojo rojo, lägg korven ovanpå och peppra.
4.      Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
5.      Snabbstek haricots verts i en stekpanna med olivolja. Strö över en nypa flingsalt.
6.      Toppa smördegspuffarna med rostad lök och servera med haricots verts.

Nyskapande är ledordet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar