fredag 15 augusti 2014

Ostfyllda Renfärsbiffar med Sweet chilisky

Under denna vecka har temperaturen droppat till mer normal nivå. Men även om solen inte lyser lika starkt dyker det upp andra ljusglimtar i vardagen. Lusten att stå i köket ökar kraftfullt och experimenterandet efter nya goda rätter startar. Här är en enkel men ändå lyxig rätt – fyllda renfärsbiffar med en smakrik sky och okomplicerade tillbehör.
Ostfyllda Renfärsbiffar
med Sweet chilisky
4 portioner
Ingredienser:
500 g renfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
½ tsk timjan
½ tsk oregano
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
100 g västerbottensost
1 msk smör till stekning
Sweet chilisky:
stekskyn
4 dl köttbuljong
1 dl sweet chilisås
1 ½ tsk rosépeppar
1 msk majsstärkelse
Tillbehör:
potatiskroketter
tomat
sallat

Gör så här:
1.      Lägg färsen i en bunke. Pressa ner vitlöken och smula ner timjan och oregano.
2.      Tillsätt ägg, salt och svartpeppar. Arbeta samman köttfärssmeten.
3.       Skär osten i ganska platta bitar.
4.      Forma smeten till portionsbitar och lägg en ostbit på varje. Omslut osten med köttfärs runtom, så att de formas till biffar.
5.      Hetta upp en stekpanna med smör i och stek på biffarna 3-4 minuter per sida.
6.      Ta upp biffarna och värmehåll dem, förslagsvis under ugnsfolie.
7.      Häll ner buljongen i stekpannan och vispa ner chilisåsen.
8.      Krossa rosépeppar och rör ner den.
9.      Låt sedan skyn småkoka i 5 minuter.
10.  Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
11. Värm potatiskroketterna och servera med biffarna, skysåsen, tomat och sallat.

Länge leve sommaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar