tisdag 5 augusti 2014

Minicupcakes med frosting

Ledigheten är slut för tillfället och det är dags att ta ny tag. Jag har varit i Umeå för att ladda upp batterierna vilket har innebärt en del bakning. Bland annat dessa munsbitar. De är en omgjord variant av Donal Skehans lätta cupcakes. Jag valde att smaksätta min frosting med mango/lime-essence, jättegod! Men det finns mängder av smaker att välja bland, mitt tips är att kolla in Panduros, Strössel & Annat eller Essencefabrikens olika smaksättningar.
Minicupcakes med frosting
ca 30 st
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 ¼ dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 stora ägg
110 g smör, rumsvarmt
½ dl mjölk eller vatten
Frosting:
150 g smör, rumstempererat
3 ½ dl florsocker
25-30 droppar essence, t.ex. mango/lime
Garnering:
strössel

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 175 grader och placera cupcakesformar på en bakplåt.
2.      Blanda alla torra ingredienser till kaksmeten i en stor bunke.
3.      Gör en grop i mitten av blandningen och knäck ner äggen i gropen. Tillsätt smöret, skuret i tärningar. Vispa samman med elvisp.
4.      Häll i hälften av vätskan och vispa till en krämig smet. Tillsätt bara resten av vätskan om det behövs.
5.      Klicka i smeten i formarna, de ska vara fyllda till ¾. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills de har en ljust gyllenbrun yta. Ställ upp dem på ett galler när de kommit ur ugnen och låt kallna.
6.      Vispa samman tärnat smör och florsocker i en skål tll det blir lätt och luftigt. Tillsätt lite essence i taget och smaka av tills du har funnit en bra balans.
7.      Häll frostingen i en spritspåse och spritsa toppar på cupcaksen.
8.      Avsluta med strössel ovanpå.

Ta dig ett nattbak i sommarhettan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar