söndag 18 maj 2014

Snickersgodis

Snickersrecepten blir nu fler här på bloggen. Denna Snickers blev det tredje och kanske det bästa, de är otroligt goda och smular inte ett dugg. Receptet kommer från Donal Skehans bok ”Kitchen Hero” och är sådär lagom sötsliskigt för en go´bit efter maten. Förutom beskrivningen är receptet precis likadant som i boken. Kolla även in Snickersrutor och Krispigt jordnötsgodis. Snickersgodiset är med i Månadens sötsak för majmånad.
Snickersgodis
drygt 20 bitar

Ingredienser:
200 g mörk choklad
200 g jordnötssmör
1 ½ dl strösocker
2 dl ljus sirap
5 dl special-K (flingor)
3 dl kokosflingor

Gör så här:
1.      Klä en form (ca 20 x 20 cm) med bakplåtspapper.
2.      Lägg chokladen i en värmetålig skål och placera den över en liten kastull med knappt sjudande vatten, alltså ett vattenbad. Se till att skålens botten inte rör vattnet. Låt chokladen smälta långsamt under omrörning.
3.      Smält samman jordnötssmör, strösocker och sirap på svag värme i en stor kastrull. När smeten är mjuk och rinning är den klar.
4.      Blanda special – K och kokosflingor. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ordentligt med en träslev.
5.      Bred ut blandningen i formen och jämna till med sleven.
6.      Häll över den smälta chokladen och dra ut den till ett jämnt lager. Ställ sedan formen i kylen i några timmar.
7.      Skär snickersgodiset i bitar, förslagvis 4x4 cm.

Yummy!

3 kommentarer:

  1. Var in och kikade på lammreceptet som du länkade till på min blogg. Supersmaskigt. Det här såg inte heller dumt ut. ;) Ha en fin dag!

    (Smaskelismaskens)

    SvaraRadera