Snickersrecepten
blir nu fler här på bloggen. Denna Snickers blev det tredje och kanske det
bästa, de är otroligt goda och smular inte ett dugg. Receptet kommer från Donal
Skehans bok ”Kitchen Hero” och är sådär lagom sötsliskigt för en go´bit efter
maten. Förutom beskrivningen är receptet precis likadant som i boken. Kolla
även in Snickersrutor och Krispigt jordnötsgodis. Snickersgodiset är med i
Månadens sötsak för majmånad.
Snickersgodis
drygt
20 bitar
Ingredienser:
200
g mörk choklad
200
g jordnötssmör
1
½ dl strösocker
2
dl ljus sirap
5
dl special-K (flingor)
3
dl kokosflingor
Gör så här:
1.
Klä en form (ca 20 x 20 cm) med
bakplåtspapper.
2.
Lägg chokladen i en värmetålig skål
och placera den över en liten kastull med knappt sjudande vatten, alltså ett
vattenbad. Se till att skålens botten inte rör vattnet. Låt chokladen smälta
långsamt under omrörning.
3.
Smält samman jordnötssmör,
strösocker och sirap på svag värme i en stor kastrull. När smeten är mjuk och
rinning är den klar.
4.
Blanda special – K och kokosflingor.
Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ordentligt med en träslev.
5.
Bred ut blandningen i formen och
jämna till med sleven.
6.
Häll över den smälta chokladen och
dra ut den till ett jämnt lager. Ställ sedan formen i kylen i några timmar.
7.
Skär snickersgodiset i bitar,
förslagvis 4x4 cm.
Yummy!
Låter väldigt gott!
SvaraRaderaVar in och kikade på lammreceptet som du länkade till på min blogg. Supersmaskigt. Det här såg inte heller dumt ut. ;) Ha en fin dag!
SvaraRadera(Smaskelismaskens)
Tack, ha en härlig dag! :)
Radera