Fika
à la minute. En enkel variant på de klassiska chokladbollarna, i form av en
knaprig twist med cashewnötter. Nötterna tar verkligen fram det bästa ur
chokladen och havregrynen, speciellt om de får stå och gotta till sig ett tag. Det här är mitt bidrag till Månadens sötsak för april.
Chokladbollar med cashewnötter
Ingredienser:
100
g margarin
1
dl strösocker
1
tsk vaniljsocker
2-3
msk kakao
2,5
dl havregryn
2
dl rostade cashewnötter
Garnering:
pärlsocker
Gör så här:
1.
Skär smöret i mindre bitar och lägg
det i en bunke.
2.
Blanda margarinet med strösocker,
vaniljsocker och kakao.
3.
Hacka cashewnötterna och rör ner
dem i smeten.
4.
Forma till bollar och rulla dem i
pärlsocker.
5.
Ställ dem kallt minst 1 timme eller
fram tills servering.
Smeta vidare!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar