måndag 7 april 2014

Chokladbollar med cashewnötter

Fika à la minute. En enkel variant på de klassiska chokladbollarna, i form av en knaprig twist med cashewnötter. Nötterna tar verkligen fram det bästa ur chokladen och havregrynen, speciellt om de får stå och gotta till sig ett tag. Det här är mitt bidrag till Månadens sötsak för april.
Chokladbollar med cashewnötter

ca 17 st mellanstora
Ingredienser:
100 g margarin
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk kakao
2,5 dl havregryn
2 dl rostade cashewnötter
Garnering:
pärlsocker

Gör så här:
1.      Skär smöret i mindre bitar och lägg det i en bunke.
2.      Blanda margarinet med strösocker, vaniljsocker och kakao.
3.      Hacka cashewnötterna och rör ner dem i smeten.
4.      Forma till bollar och rulla dem i pärlsocker.
5.      Ställ dem kallt minst 1 timme eller fram tills servering.

Smeta vidare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar