Duo-chokladbollar med hallon
ca 20 st
100 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g smör, rumsvarmt
5 dl havregryn
2 krm vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokos
1 dl florsocker
Garnering:
1 dl torkade hallon
Gör så här:
1. Riv bägge chokladsorter på den grova sidan av ett rivjärn.
2. Nyp ordentligt samman smör med havregren.
3. Tillsätt resterande torra ingredienser och blanda om allt till en formbar och lagom kladdig smet.
4. Rulla smeten till cirka 20 bollar. Rulla chokladbollarna i torkade hallon.
5. Låt dem stelna i kylen och förvara dem därefter också i kylskåpet. De går även bra att frysa.
5. Låt dem stelna i kylen och förvara dem därefter också i kylskåpet. De går även bra att frysa.
Delad glädje är dubbel glädje!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar