söndag 14 februari 2016

Avlånga semlor med maräng och hallon

Fettisdag i tisdags och Alla hjärtans dag i dag! Mycket kärlek att sprida och med ett bakverk är chansen stor att du träffar rätt. ;) Semlor i korvbröd är en av 2016´s virala semlor. Jag har gjort min egen variant där jag avvikt från den klassiska fyllningen men behållit en del av dess komponenter. Maräng, hallon, grädde och mandel är en smakstark kvartett. Om du inte har en gasolbrännare går det grädda semlorna på 250 grader grill i någon minut. Servera i så fall grädden på sidan eller som småtoppar efter gräddningen.
Avlånga semlor med maräng och hallon
4 st
Ingredienser:
4 avlånga semmelbröd (som korvbröd men med kardemumma)
2 msk mosade hallon
1 dl grädde
1 äggvita
1/4 dl strösocker
1 msk flagad mandel

Gör så här:
   1. Öppna de avlånga semmelbröden. Fördela hallonmoset i springans botten.
   2. Vispa grädden fluffig i en bunke.
   3. Använd en egen bunke (av glas eller metall) för att vispa upp äggvitan till ett vitt skum. Tillsätt lite av sockret i taget tills marängsmeten blir fast, glansig och bildar toppar.
   4. Spritsa först ner grädden och sedan marängsmeten ovanpå. Strö över mandelflagor och bränn av marängen med en gasolbrännare för matlagning.
   5. Servera direkt.

God Alla hjärtans dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar