söndag 15 februari 2015

Tandoorikorv- och böngryta

Efter en småfrusen dag utomhus är det alltid lika härligt att värma sig med en enkel gryta. Om man ska välja en falukorv som finns i hela landet tycker jag absolut att Scans är det bästa valet. Sambal oelek ger bra sting och hettan går enkelt att justera, jag har valt att göra den mediumstark denna gång.
Tandoorikorv- och böngryta
2 portioner
Ingredienser:
400 g blandade kokta bönor, 1 frp
1/2 gul lök
2 msk tandoorikryddmix
1 msk ketchup
1/2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
1 1/2 dl crème fraîche, 34 %
1 dl vatten
1/2 tsk salt
250 g falukorv, Scan
Till servering:
hackad persilja
bröd

Gör så här:
   1. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
   2. Hacka löken och fräs den mjuk i 1 msk olivolja, i en stor stekpanna.
   3. Tillsätt tandoorikryddmix, ketchup och sambal oelek och fräs ytterligare någon minut.
   4. Häll ner de avrunna bönorna, crème fraîche, vatten och salt. Låt puttra ihop i 10 minuter.
   5. Skär under tiden falukorven i skivor. Stek dem i resten av olivoljan i en egen stekpanna. Strimla korven och tillsätt i grytan när den har kokat ihop.
   6. Toppa med hackad persilja och servera med bröd.

Varma hälsningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar