söndag 14 december 2014

Wienernougat

50/50 av mörk choklad och nougat tycker jag är den absolut bästa uppdelningen för Wienernougat. Den får den rätta krämigheten samtidigt som den får en djupare smak och inte blir så sötsliskig. Dessutom är det lätt att komma ihåg receptet. Tänk bara lika mycket nougat som mörk choklad och hälften av mandelspånen. Enkelt och försvinnande gott stämplar jag Wienernougaten med.
Wienernougat
ca 40 bitar
Ingredienser:
200 g mandelspån
400 g nougat
400 g mörk choklad

Gör så här:
   1. Klä en avlång form, ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
   2. Hetta upp en stekpanna. Rosta mandelspånen och låt svalna.
   3. Bryt nougaten i mindre bitar och smält över vattenbad.
   4. Hacka den mörka chokladen fint. Tillsätt i den smälta nougaten. Blanda och rör ut till en slät smet.
   5. Vänd ner den rostade mandeln.
   6. Häll ner smeten i formen och låt stelna i kylskåpet.
   7. Skär upp i bitar med en vass kniv när den wienernougaten har stelnat. Förvara i kylskåpet.

God 3:e advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar