torsdag 13 november 2014

Fänkålspasta med kronhjort


När du inte har tid att ordna ett långkok som t.ex. Boeuf bourguignon så kommer här ett snabbt alternativ. Fänkålens lakritssmak lyfter fram extra smak ur vinet som tillsammans med kronhjortsskaven ger en kraftfull upplevelse. Ett recept som både passar vardags- och helgmiddagen.
Fänkålspasta med kronhjort
4 portioner
Ingredienser:
400 g tagliatelle
1/2 fänkål
2 msk olivolja fruttato
2 klyftor vitlök
1 kvist rosmarin
1 dl vitt vin
2 paket Polarica kronhjortsskav, á 240 g
2 msk smör
2 tomater
salt och peppar

Gör så här:
1. Koka pastan enligt förpackningen.
2. Skiva fänkålen i tunna strimlor på längden. Fräs den i olivoljan på svag värme i ca 10 minuter.
3. Skiva vitlöken tunt och tillsätt den med rosmarinbladen. Låt fräsa ytterligare en minut. Ställ åt sidan.
4. Hetta upp en annan panna med smöret. Stek kronhjortsskavet och sära på eller klipp bitarna i efterhand.
5. Sätt fänkålspannan på en varm platta igen. Tillsätt vinet och låt få ett uppkok. 
6. Skär tomaterna i klyftor och lägg ner dem i pannan tillsammans med skavet. Rör om och låt allt värmas upp.
7. Smaka av med salt och peppar. Servera pastan med skavblandningen.

1, 2, 3 - Börja laga!

2 kommentarer: