söndag 9 november 2014

Skrabbelucker / Krabbelurer

Ännu en rätt som är känd under många namn - Skrabbelucker, Krabbelurer, Snoobelurer, Pösplättar… De är som en blandning av pannkaka och sockerkaka som jag gärna äter till brunchen eller mellanmålet. Ta med dem ut på skidfärden i vinter så kommer ni orka åka extra långt. Jag har även den österrikiska varianten på min blogg - Kaiserschmarrn.

Skrabbelucker / Krabbelurer

12 st
Ingredienser:
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/3 dl mjöl, 3 %
smör till stekning
strösocker att vända i

Gör så här:
   1. Vispa samman ägg och socker poröst.
   2. Blanda alla torra ingredienser i en egen skål. Rör ner i äggsmeten.
   3. Tillsätt mjölk och rör till en tjock och jämn smet.
   4. Hetta upp en stekpanna eller ett plättlägg. Klicka ner smör låt smälta.
   5. När smöret har slutat bubbla skedas smeten ner till runda kakor.
   6. Då ovansidan börjat stelna så ska de vändas. Stek ytterligare någon minut på andra sidan tills de är gyllenbruna. 
   7. Vänd dem en efter en på en tallrik med strösocker. 
   8. Servera nygräddade som de är eller med kanel eller sylt och grädde.

Dags att laga middag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar