torsdag 10 maj 2012

Chokladdiamanter

Idag bakade jag dessa Chokladdiamanter från en folder av Arla. De var spröda och goda vilket satte glans på denna gråmulna torsdag. Helt enkelt perfekta för dagens oövervinnliga höjdpunkt, fikat!
Chokladdiamanter
60 st
Ingredienser:
200 g smör
1 ägg
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm malen svartpeppar
6 dl vetemjöl
1 dl kakao
Pensling och Garnering:
1 ägg
1 dl rå- eller rörsocker

Gör så här:
1. Blanda smör, ägg, florsocker, vaniljsocker och svartpeppar till en jämn smet.
2. Sikta ner mjöl och kakao, blanda till en jämn deg.
3. Rulla ut till två längder, 2 cm i diameter.
4. Låt vila i kyl minst 1 timma.
5. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla längderna med uppvispat ägg ocgh rulla dem i råsocker. Skär dem i 1 cm tjocka bitar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

Ha en bra dag!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar