torsdag 9 juni 2016

Rostad havregrynsgröt

Med små medel kan du enkelt sätta guldkant på vardagen. Att servera rostad havregrynsgröt är en vardagslyx som du kan njuta av med gott samvete. Rostningen ger en härlig nötkaraktär och med granatäppelkärnor får du en rejäl dos av bl.a. C-vitamin, folsyra och antioxidanter.
Rostad havregrynsgröt
4 portioner
Ingredienser:
4 dl havregryn
8 dl vatten
2 krm salt
Till servering:
4 msk granatäppelkärnor
mjölk

Gör så här:
   1. Hetta upp en torr stekpanna och rosta havregrynen under omrörning tills det fått fin färg.
   2. Häll över dem i en stekpanna och tillsätt vatten och salt.
   3. Låt gröten koka unde omrörning i 3-4 minuter.
   4. Fördela gröten i 4 skålar, toppa med granatäppelkärnor och servera med mjölk.

Kickstarta din morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar