söndag 15 juni 2014

Budapestrulle med jordgubbar

Sommar, sommar, sommar!!! Efter onsdag tar jag mitt första sommarlov sedan jag började gymnasiet. Känns ofattbart härligt och även att midsommaren dyker rätt på. Därför har jag valt att ta fram en riktig midsommar tårta fylld med sommarens bästa gubbe, jordgubben.
Budapestrulle med jordgubbar
8 portioner
Ingredienser:
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 ½ dl hassselnötskärnor
50 g marsanpulver, kallrörd
Fyllning:
4 dl vispgrädde
½ dl jordgubbar

Gör så här:
1.      Sätt ugnen på 175 grader.
2.      Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget under vispning och vispa till en blank maräng.
3.      Hacka hasselnötterna. Blanda hälften med marsanpulver och rör ner i marängsmeten.
4.      Bred ut marängen på bakpappersklädd och strö över nöthacket.
5.      Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
6.      Låt svalna och stjälp upp på papper.
7.      Vispa grädden fluffig och bred på det mesta över bottnen.
8.      Ta undan några jordgubbar till garnering, skiva resten och lägg dem över grädden.
9.      Rulla ihop från långsidan och lägg på ett fat med skarven ned.
10. Spritsa ut resterande grädde på toppen och garnera med jordgubbarna.

Glad sommar!

2 kommentarer: