Härligt
mjuksegt inre med en spröd yta, här är de perfekta marängerna! En godsak som
passar alla! Både laktosintoleranta och glutenallergiker kan njuta av maränger.
Just denna variant har en underbar brytning med lakrits. Men efter att ha
provat lakrits kan du låta fantasin flöda. Choklad, polkagrisar, nötter… Du
bestämmer. Varför inte dela upp smeten och prova två varianter samtidigt?
Lakritsmarängerna är med i årets första ”Månadens sötsak”.
Lakritsmaränger
Ingredienser:
5
äggvitor
3
¾ dl strösocker
2
½ st á 19 g Kick citron/lakrits, eller annan mjuk citronlakritskola
½
dl lakritsflakes, eller annat lakritsströssel
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 100 grader
(varmluft). Skruva upp till 125 grader om du använder vanlig ugn.
2.
Rör ihop äggvita och strösocker i
en rostfri bunke.
3.
Ställ bunken över vattenbad och
värm smeten till 62 grader, under ständig vispning. Kolla temperaturen med
hjälp av en stektermometer.
4.
Ta bunken från vattenbadet och
vispa marängen tills den har kallnat och fått mjuka toppar. Använd elvisp eller
bakmaskin. Sluta inte att vispa förrän marängen är färdig, annars finns det en
risk att marängen pöser ihop.
5.
Grovhacka citronlakritskolan och
vänd ner den i marängen tillsammans med lakritsflakes.
6.
Spritsa eller klicka ut marängen
med två skedar på en bakpappersklädd plåt.
7.
Grädda långt nere i ugnen i 1
timme. Låt sedan marängerna stå kvar i ugnens eftervärme.
Ha det finfint!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar