lördag 13 december 2014

Varm choklad med smak av pepparkaka

Natten går tunga fjät, runt gård och stuva. Luciamorgonen förknippas nog för många med en tidig uppstigning och pysslande. För mig blev det julpyntande och en lång brunch med På Spåret på datorn. Så vad passar inte bättre än en kopp julupphottad choklad till myser.
Varm choklad med smak av pepparkaka
4 portioner
Ingredienser:
2 krm kardemummakärnor
1 tsk mald kanel
1 krm mald nejlika
1 krm mald ingefära
2 krm vaniljsocker
1 liter mjölk
3 msk kakao
3 msk råsocker
2 dl vispgrädde
24-32 minimarshmallows
2 pepparkakor

Gör så här:
   1. Mortla kardemumman fint. Blanda med kanel, nejlika, ingefära och vaniljsocker.
   2. Värm mjölken i en kastrull på medelvärme tillsammans med kryddblandningen, råsocker och kakao. Vispa till allt har blandats väl.
   3. Vispa grädden mjuk och luftig. 
   4. Häll upp chokladen i stora koppar. Toppa med en stor klick grädde och en näve minimarshmallows. Smula över en halv pepparkaka till varje kopp.

Lusselelle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar